Fama volat

" - Šta je gore: ne znati ili ne biti zainteresiran ? - Ne znam, i ne interesuje me."

22.12.2014.

Muda na reklamnim panoima u Sarajevu

Sarajevo je mertopola kojoj mogu da zavide čak i države u kojoj je dozvoljeno da se gologuzo hoda, brakovi između istih spolova, ili čak otimanje djece zbog prisile na brak.
Čak i te države kada je javni prostor u pitanju, i kada su mediji u pitanju, moraju da se pridržavaju određenih pravila, pa je recimo kod njih ne zamislivo da se na reklamnom panou nađe riječ pička, kurac, sisa, mudo...
Samo kod nas u Sarajevu može sve. Počeli smo od muda, a ubrzo ćemo da pređemo na ćune (kao blaži oblik), kite (malo jači oblik), kurčeve (kao normalan oblik)... A onda idemo po ženama, jer one dolaze posljednje ali prave totalni haos: prvo neobrijana piča (kao srednjovijekovni primjer ženskog spolnog organa), pa onda piča sa nekom linijom po sredini (kao prelazni oblik ka modernizmu), i na kraju obrijana pička (kao moderan oblik ženskog spolnog organa)..

Inače vulgarno govorim i pišem samo kod ekstremnih stvari: kada pišem ili govorim protiv čenika, ustaša, balijskih livara, džamijskih miševa, crkvenih spodoba, neopredijeljenih lopova, svetih kurvi... i sl... A ovdje sam naravno koristio vulgarne riječi kako bih ukazao na opasnost spomenutog panoa, jer zamislite, recimo, curicu koja je krenula u školu, pa pročita taj naslov i dođe kući mami da se informiše oko muda. Ili još gore: upita za muda nekog dječaka, pa on odluči da joj uživo pokaže o čemu se radi.
Zamislite dječaka koji je krenuo u školu pročita tu riječ i prihvati je kao sastavni dio svog govora.

Tu djecu koju ćemo kasnije nazivati izrodima stvorili smo mi, nisu se sami stvorili.

Za razliku od modernog Sarajeva Srbija je odlučila da istu reklamu za istu televiziju prilagodi pravilima ponašanja i govora, pa tako u Sarajevu muda po panoima, a u Srbiji petlja. Ali šta su oni za nas, tek ubogi konzervativci, primitivci, i zaostala marva. Muda su muda!!

Viva la Sarajevo.

Fama volat

Pratite vijesti iz filma i showbiza naTRENUTNO ONLINE

BROJAČ POSJETA

Powered by Blogger.ba

MOJI TEKSTOVI