Fama volat

" - Šta je gore: ne znati ili ne biti zainteresiran ? - Ne znam, i ne interesuje me."

04.01.2015.

U Njemačkoj se rađa novi fašizam: ovaj put je usmjeren protiv muslimana

U prethodnom postu sam pisao kako je Švedska sve više zemlja u kojoj se otvoreno iznosi mržnja prema Islamu, te je tako u samo sedam dana izvršeno tri napada na objekte koje muslimani koriste za obavljanje namaza, dok je ovo već četvrti put u posljednjih godinu dana da su napadane džamije u Švedskoj.

Ako je miroljubiva Švedska spremna na takve stvari, onda uopšte ne iznenađuje činjenica da je i Njemačka dio borbe protiv Islama, stim da u Njemačkoj se održavaju i masovni protesti koji imaju za cilj širenje mržnje prema Islamu i muslimanima u Njemačkoj.

Ako se samo prisjetimo da je tako nekako počinjala i prethodna Njemačka borba koja je bila usmjerena protiv jevreja, onda bismo trebali da se zapitamo da li će i ovo da preraste u nešto veće, nešto što će cijeli svijet da uvuče u krvoproliće.

Muslimani su širom svijeta u katastrofalnom položaju, a najviše zahvaljujući samima sebi: veliki broj ljudi je neobrazovan, i siromašan, dok su bogati i obrazovani uglavnom rasipnici koje nije briga za one druge. Tako islamski svijet kaska u mjestu i kreće se unazad, dok je napredak sve više stvar naučne fantastike.

U ponedjeljak će biti održane 11. demonstracije u organizaciji grupe "Patriotski Evropljani protiv islamizacije Zapada" (Pegida) u Dresdenu, te se procjenjuje da će se ovom skupu odazvati 20.000 ljudi.

Njemačka nije izuzetak kada je mržnja prema islamu u pitanju, ali je svakako prva država u Evropi u kojoj se to javno iznosi, kroz proteste.

Ovakve pojave trebaju da nas zabrinu, osvijeste, i pripreme...

Fama volat

Pratite vijesti iz filma i showbiza naTRENUTNO ONLINE

BROJAČ POSJETA

Powered by Blogger.ba

MOJI TEKSTOVI