Fama volat

" - Šta je gore: ne znati ili ne biti zainteresiran ? - Ne znam, i ne interesuje me."

08.01.2016.

Kratki pregled bh. revolucija i protesta

Samoproglašeni dobri ljudi, bosanci, imali su toliko revolucija i protesta u zadnjih 10 godina koliko nije imala cijela Evropa. Razlog je vrlo jednostavan: Evropljani svoje revolucije privedu kraju, mi dizanje prašine nazivamo revolucijom. Evo samo nekih kojih mogu da se sjetim:

- 2008. god. ubijen Denis Mrnjavac. Protesti, okupljanja, ubice zavorene, Denis mrtav, ništa se nije značajno promijenilo u društvu.

- 2009 god. ubijen Vedran Puljić. Traži se pravda- Rezultat: Puljić mrtav ubica u Hrvatskoj; 2016. god. na zgradama grafiti koji traže pravdu za Vedrana.

- 2012. protesti demobiloisanih boraca. Rezultat. Demobilisani borci su i dalje kategorija koju srbi napadaju a bošnjaci ih se stide.

- 2013. god. imali smo 'Beborevoluciju'- Rezultat: Beba umrla nikom ništa. Nema odgovornih. Uhapšene vođe 'revolucije'

- 2014. radnička klasa pokrenula revoluciju. Palimo zdrade, trese se Bosna, rodio se miš. Uhapšeni protestanti, vlade nastavljuju da žive sasvim normalno.

-2014. god. dobri ljudi osnivaju plenum građana, malo ih ko bendaju u početku, a onda isprde kao i sve ostalo u Bosni.

- 2015. bojkotujemo ruske proizvode jer nam ne daju da se usvoji rezolucija o Srebrenici. Rezultat: Gasprom vlada bh tržištem.

- 2015. bojkotujemo hrvatske proizvode jer nam ne daju da mlijeko izvozimo u EU. Rezultat: Konzum vlada bh tržištem.

I da ne spominjem brojne proteste poljoprivrednika koji su iz godine u godinu u sve goroj situaciji... Rezultati njihovih mnogobrojnih protesta: bh. tržištem vladaju uvezeni poljoprivredni proizvodi.

Fama volat

Pratite vijesti iz filma i showbiza naTRENUTNO ONLINE

BROJAČ POSJETA

Powered by Blogger.ba

MOJI TEKSTOVI