Fama volat

" - Šta je gore: ne znati ili ne biti zainteresiran ? - Ne znam, i ne interesuje me."

01.02.2016.

Sanjao sam Jedžudž i Medžudž

Sanjao sam Jedžudž i Medžudž i trenutak u kojem počinju da haraju svijetom. Bilo je poprilično impresivno: Ujedinjen svijet naoružan do zuba sa svakom vrstom mogućeg naoružanja, čekao je da se pojavi horda mitskih bića, pa da im na bojnom polju pruži dostojan otpor.

Nepregledna crna masa prekrivala je brda i veoma brzo sve pretvarala u crnilo koje teče ka nama.

Ljudi su uzbuđeni i uplašeni motivirali jedni druge; govorilo se te ovo ćemo te ono ćemo, te nema povlačenja te samo pucaj...

I tako i počinje: Milioni ispaljenih svjetlećih, što metaka što granata, slijevali su se u crnilo koje nam se približavalo.

Borba u punom žaru trajala je svega 5 do 10 sekundi, i crna masa je naprosto progutala milione, još do prije par sekundi, naoružanih i nepobjedivih ljudi.

Sve što je preostalo preživjelima bilo je da se bježi.

Jedžudž i Medžudž pojavljivali su se u tri oblika: jedni su bili nalik na ljude, nešto poput onih ružnih spodoba iz Gospodara prstenova; drugi su bili u tijelu vukova, treći su bili u liku nakih blijedih vjeverica.

Dok sam u punom trku i sa strahom koji je prijetio da mi razvali grudi, bježao niz nako razvaljeno naselje, gledao sam čas desno čas lijevo kako u sekudni salijeću i kidaju ljude.

Moj najveći strah je bio da neću stići na vrijeme da pronađem i sakrijem svoje najbliže...

Fama volat

Pratite vijesti iz filma i showbiza naTRENUTNO ONLINE

BROJAČ POSJETA

Powered by Blogger.ba

MOJI TEKSTOVI